Pyszne ciasto które ekspresowo można zrobić w kilka chwil
Składniki:
• 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne
• 1 słoik dżemu wiśniowego
• 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania
• 400 ml mleka
• nalewka wiśniowa- Polewa:
• 2 łyżki masła
• 100 g czekolady deserowej
• 2-3 łyżki wody Sposób przygotowania:
- 1.
- Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować
- na najwyższych obrotach ok 3 minut kremem
- 2.
- Wyłożyć dno blachy 10 /30 cm papierem do pieczenia i pierwszą warstwę
- ciastek, na ciastka połowę kremu, później warstwa ciastek
- moczona w likierze wiśniowym, dżem wiśniowy,
- kolejna warstwa ciastek moczona w likierze, reszta kremu i ciastka
- moczone w likierze a na górę polewa
- 3.
- Polewa:
- Czekoladę i masło rozpuścić dodać troszkę wody
- posmarować górę ciasta ozdobić wg uznania, ja dałam kandyzowane
- wiśnie i listki mięty
- Z okazji 3. urodzin Akademii Kulinarnej Whirlpool pragnę życzyć wielu miłych gości, wielkiej popularności, słonecznych dni, nowych pomysłów, jeszcze większej kreatywności i spełnienia marzeń ;)
rzeczywiście szybkie i smaczne:)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie :) Dziękuję za dołączenie do akcji Letnie owoce 2.
OdpowiedzUsuńhttp://www.takeitizzy.pl/