poniedziałek, 7 marca 2016

Kotlety do hamburgerów z pietruszką

Te kotlety nadają się do hamburgerów i do obiadu


Składniki

- 0,5 kg zmielonego mięsa z łopatki
- 1 jajko
- sól morska
- pieprz
- pieprz ziołowy
- kolendra
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- tymianek szczypta
- 2 łyżki sosu sojowego
- natka pietruszki kilka gałązek
- olej 

Sposób przygotowania

1.
- Do mięsa dodać przyprawy natkę pietruszki musztardę,sos sojowy 
cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek starty na drobnej tarce 
Dobrze wymieszać.dodać jajko wyrabiać aż zrobi się jednolita masa
Odstawić do zimnego na 2 godziny
2.
- Masę mięsną formować cienkie placki smażyć na oleju lub na grillu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz