Zapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy
Składniki
• 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni )
• 120 g masła
• 100 ml mleka skondensowanego (takie do kawy)
• 2 galaretki niebieskie
• 1 galaretka zielona
• 1 szklanka jeżyn
Sposób przygotowania
- 1.
Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem
powstałą masę rozłożyć na dno blachy zostawić do wystygnięcia
- 2.
Galaretki niebieskie rozpuścić w 600 ml wody a zieloną w 300 ml wody
- 3.
Gdy galaretka niebieska zacznie tężeć ubijać mikserem aż zrobi się gęsta piana.
Potem powoli wlewać cały czas ubijając mleko ,włożyć do pianki
trochę jeżyn i wlać piankę na ciastka Wstawić wszystko do lodówki na chwilę.
Później wyłożyć na piankę resztę jeżyn i zalać galaretką zieloną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz