które najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach
wtedy smak jego jest jeszcze lepszy
u mnie dzisiaj w pierogach wraz z kurczakiem stworzył
pyszny duet zapraszam na pierożki
Składniki
ciasto
• 1 kg mąki
• 150 ml jogurtu naturalnego
• ok 300 ml maślanki (mrągowskiej dałam )
farsz
• liście z 2 krzaków jarmużu
• 3 piersi pojedyncze z kurczaka
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 kostka rosołowa (dałam domową przepis w mojej kolekcji )
• sól
• pieprz
• 150 g masła
ponad to do polania pierogów
• olej
• 2 cebule
• 1 kg mąki
• 150 ml jogurtu naturalnego
• ok 300 ml maślanki (mrągowskiej dałam )
farsz
• liście z 2 krzaków jarmużu
• 3 piersi pojedyncze z kurczaka
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 kostka rosołowa (dałam domową przepis w mojej kolekcji )
• sól
• pieprz
• 150 g masła
ponad to do polania pierogów
• olej
• 2 cebule
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz