sobota, 17 grudnia 2016

Biała czekolada na gorąco z marcepanem

Bardzo słodka czekolada o aromacie marcepanu.
Rozjaśni nawet najbardziej ponury dzień


Składniki

• 1 l mleka
• 100 g masy marcepanowej
• 100 g białej czekolady
• kilka kropli olejku migdałowego
• 1 jajko
• 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego lub mąki ziemniaczanej
• 3 łyżki cukru lub innego cukru zastępczego
• płatki migdałowe

Sposób przygotowania

1.
Z mleka odlać szklankę resztę mleka ugotować. Do ciepłego mleka 
dać połamaną czekoladę pokruszony marcepan kilka kropli 
olejku migdałowego i cukier.Gy się zagotuje i są jakieś grudki,wszystko 
zmiksować by powstała gładka masa
2.
W odlanym mleku rozpuścić budyń dodać jajko zmiksować. 
Wlać na gotujące się mleko, wszystko razem gotować cały czas mieszać.
Rozlać do szklanek udekorować płatkami migdałowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz