Łazanki z makaronem szpecle
Pyszne nieco inne łazanki.
Kuchnia Bawarska w moim wydaniu
Składniki
• 1 kg kiszonej kapusty( mam kapustę z marchewką
i cebulką przepis w mojej kolekcji )
• 300 g kiełbasy
• 100 g surowego boczku wędzonego
• 1 cebula
• ząbek czosnku
• 1 opakowanie szpecli (kluski lane gotowane)
• 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
• pęczek ziół lubczyk ,pietruszka może być z zamrażarki
• sól
• pieprz
Sposób przygotowania
- 1. Kapustę przepłukać ugotować do miękka odcedzić wodę
- 2. Do wrzątku wrzucić szpecle gotować aż wypłyną
- odcedzić dodać do kapusty nie gotować już
- 3. Na patelni podsmażyć pokrojony boczek dodać cebulę,
- przeciśnięty czosnek ,pokrojoną kiełbasę .
- Wszystko razem usmażyć dodać do kapusty dodać
- posiekane zioła i przyprawy wymieszać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz