poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Łazanki z makaronem szpecle

Pyszne nieco inne łazanki. 
Kuchnia Bawarska w moim wydaniu




Składniki

• 1 kg kiszonej kapusty( mam kapustę z marchewką 
i cebulką przepis w mojej kolekcji )
• 300 g kiełbasy 
• 100 g surowego boczku wędzonego
• 1 cebula 
• ząbek czosnku 
• 1 opakowanie szpecli (kluski lane gotowane)
• 1 łyżka przyprawy uniwersalnej 
• pęczek ziół lubczyk ,pietruszka może być z zamrażarki 
• sól 
• pieprz


Sposób przygotowania

  • 1. Kapustę przepłukać ugotować do miękka odcedzić wodę
  • 2. Do wrzątku wrzucić szpecle gotować aż wypłyną 
  • odcedzić dodać do kapusty nie gotować już
  • 3. Na patelni podsmażyć pokrojony boczek dodać cebulę,
  • przeciśnięty czosnek ,pokrojoną kiełbasę . 
  • Wszystko razem usmażyć dodać do kapusty dodać 
  • posiekane zioła i przyprawy wymieszać

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz