środa, 17 sierpnia 2016

Kotleciki rybne

Szybie i smaczne kotleciki z ryby 
Nieco w innej wersji nisz zwykle




Składniki

450 g ryby u mnie dorsz
2 jajka
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 łyżka dobrej przyprawy do ryb
Szczypta pieprzu pomarańczowego
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
Olej do smażenia

Sposób przygotowania

1.
Rybę pokroić w małą kostkę.
Przełożyć pokrojoną rybę do miski ,wbić jajka ,
dodać przyprawy, startą na drobnej tarce cebulę, 
czosnek i posiekana natkę pietruszki. 
Dodać śmietanę i mąkę wszystko razem wymieszać 
Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. 
Łyżka kłaść masę na rozgrzany olej i smażyć kotleciki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz