Pierogi z jagodami moje ulubione
Składniki
• jagody
ciasto
• 40 dag
• 2 jajka
• sól
• 1 łyżka oliwy
• 1 szklanka wody
• śmietana
• cukier do posypani
Sposób przygotowania
- 1.
Do mąki wbić jajka dodać oliwę szczyptę soli wlewać wodę
mieszając łyżką potem wyrobić rękoma elastyczne ciasto
( ilość wody czasami trzeba więcej dolać a czasami mniej zależy to od mąki )
- 2.
Cisto rozwałkować na stolnicy wykrawać kółka nałożyć jagody skleić pierogi
- 3.
W garnku zagotować wodę wrzucać partiami pierogi gotować do
wypłynięcia na powierzchnię podawać z cukrem i oblane śmietaną
pyszności! z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńProszę się częstować zapraszam :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń