Muffiny z jabłkami i musli
Nie tylko do kawki , ale też jako przekąska do szkoły
Składniki
5 łyżek musli z owocami i bakaliami
1 jogurt jabłko cynamon 150 g
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
100 g masła
5 łyżek płynnego miodu
1 cukier waniliowy
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
2 jajka
2 jabłka
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
- 1. W misce jogurty wymieszać z musli i miodem
zostawić na 20 minut aby musli nieco napęczniały
- 2. Mąkę wymieszać z sodą cukrem waniliowym
kardamonem i cynamonem
Jabłka obrać i pokroić w kostkę
- 3. Do miski z napęczniałych płatków dodać jajka ,
rozpuszczone ostudzone masło ,mieszając
dodać suche składniki .
Połączyć wszystkie składniki razem podzielić
do papilotek na wierzch włożyć pokrojone jabłka .
Piec 180 stopni ok 25 minut .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz