Sernik kremowy
Zapraszam na pyszny kremowy sernik
Składniki
1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego
6 jajek
250 g miękkiego masła
2 szklanki cukru pudru
2 budynie waniliowe
1 bita śmietana śnieżka
1 cukier waniliowy
1 szklanka mleka
4 łyżki bułki tartej
sok z 1/2 cytryny
starta skórka z cytryny
masło do smarowania blachy i tarta bułka do obsypania
Sposób przygotowania
- 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem
pudrem na puszystą masę dodając po jednym żółtku ,
dodać torebkę bitej śmietany, cały czas miksować,
dodawać partiami ser i mleko potem dodać budyń cytrynę
i tartą bułkę.Na koniec połączyć delikatnie
powstałą masę z ubitymi białkami wylać na przygotowaną blachę
35/25 cm piec w piekarniku ustawionym na 180 stopni ok 1 godziny
Polać dowolną polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz