sobota, 7 maja 2016

Zupa gulaszowa z ogórkiem i makaronem

Dobra pożywna zupa na chłodniejsze dni



Składniki

• 1/2 kg mięsa gulaszowego wołowe
• 1 duża cebula
• 2 ząbki czosnku
• 4 ziemniaki
• 2 marchewki
• 1 pietruszka
• 1/2 selera
• 3 łyżki papryki słodkiej
• 1/2 łyżki majeranku
• 1/2 łyżeczki chili lub mała papryczka
• 1 łyżka przyprawa do mięsa wołowego
• 1/2 szklanki drobnego makaronu np kolanka
• 2 duże ogórki kiszone
• 1 łyżka mąki
• olej
• kostka rosołowa ja użyłam domową( przepis w mojej kolekcji )
• pęczek natki pietruszki 

Sposób przygotowania

1.
Na dużą patelnię wlać troszkę oleju włożyć mięso podsmażyć na dużym 
ogniu na rumiano,dodać pokrojoną w duże kawałki cebulę,posiekany 
czosnek i przyprawy.
Obsypać wszystko mąką i wymieszać
2.
Ziemniaki pokroić w kostkę a marchew,pietruszkę i seler zetrzeć
 na dużej tarce Włożyć wszystko do dużego garnka zalać wodą,dodać 
kostkę rosołową,gotować aż mięso zmięknie.
3.
Ogórki pokroić w kostkę dodać do zupy wraz z makaronem 
Gotować jeszcze ok 15 minut dodać posiekaną natkę pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz