czwartek, 18 lutego 2016

Gulasz z szynki

Wspaniały obiad 


Składniki

• 1/2 kg mięsa z łopatki
• 1 cebula
• 1 ogórek kiszony
• 2 ząbki czosnku
• przyprawa do gulaszu
• 1 łyżka majeranku
• 1 gałązka rozmarynu
• 4 ziela angielskie
• liść laurowy
• olej rzepakowy do smażenia
• 2 łyżki mąki
• magii 

Sposób przygotowania

1.
Cebulę pokroić w kostkę na,patelnię wlać troszkę oleju i podsmażyć cebulę 
Do smażącej cebuli, wrzucić pokrojone w kostkę mięso i dodać przyprawy.
Smażyć wszystko chwilę na dużym ogniu stale mieszać,wlać wodę i dusić pod 
przykryciem,aż mięso zmięknie.
Pod koniec smażenia dodać pokrojone w plasterki ogórek kiszony i czosnek.
2.
Gdy mięso zmięknie w pojemniku rozmieszać mąkę z wodą,
dodać do gotującego się mięsa i mieszać aż się zagotuje sos,
doprawić wszystko z magii

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz