sobota, 27 lutego 2016

Rolady tradycyjne z szynki

Rolady często goszczą w mojej kuchni bardzo je lubię w każdej wersji


Składniki

• 4 plastry mięsa z szynki ok 60 dag
• 2 cebule
• 25 dag boczku wędzonego
• 2 mniejsze ogórki kiszone
• musztarda
• sól
• pieprz
• smalec do smażenia

Sposób przygotowania

1.
Mięso roztłuc tłuczkiem.Każdy plaster rolady posypać pieprzem i solą 
i posmarować musztardą Cebulę boczek pokroić w kostkę 
wyłożyć na mięso i dodać ćwiartki ogórka zwinąć nadziane mięso w rolady
 związać nicią albo szpilkami do rolad
2.
Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu podsmażyć rolady na rumiano
 na większym ogniu podlać wodą dusić pod przykryciem aż zmiękną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz