środa, 17 lutego 2016

Rybne kotlety z brokułem i marchewką

Smaczne kotleciki z pokrojonej w kosteczkę rybki,wymieszanej z warzywami




Składniki

• 25 dag ryby np miruna
• 1 ugotowana średnia marchewka
• 20 dag ugotowanego brokuła
• sól
• pieprz
• przyprawa do ryb
• 2 jajka
• tarta bułka
• olej do smażenia
  • Sposób przygotowania

    1.
    Osuszoną rybę pokroić w kostkę przyprawić solą pieprzem i przyprawą
     do ryb zostawić na kilka godzin
    2.
    Do ryby dodać jajka, 2 -3 łyżki tartej bułki,marchewkę i brokuł
     rozgniecione troszkę widelcem.
    Wymieszać wszystko razem formować kotleciki obtoczyć w bułce
     smażyć na złoty kolor na oleju
  • Do kotletów dodaję dwa jajka Może się wydawać że to za dużo
  •  ale tak ma być.Kiedyś dodałam jedno był kłopot z sklejeniem kotlecików,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz