1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego 6 jajek 250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1 bita śmietana śnieżka 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 4 łyżki bułki tartej sok z 1/2 cytryny starta skórka z cytryny masło do smarowania blachy i tarta bułka do obsypania
Sposób przygotowania
1. Miękkie masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszystą masę dodając po jednym żółtku , dodać torebkę bitej śmietany, cały czas miksować, dodawać partiami ser i mleko potem dodać budyń cytrynę i tartą bułkę.Na koniec połączyć delikatnie powstałą masę z ubitymi białkami wylać na przygotowaną blachę 35/25 cm piec w piekarniku ustawionym na 180 stopni ok 1 godziny Polać dowolną polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz