wtorek, 31 marca 2015

Kaczka pieczona

  • Przepyszne delikatne mięsko kaczki na obiad


  • Składniki

    - 1 kaczka ok 1,5 kg
    - pieprz 1/2 łyżeczki grubo mielony
    - kurkuma 1/2 łyżeczki
    - sól
    - gałka muszkatołowa szczypta
    - suszone liście kolendry 1/2 łyżeczki
    - olej 
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Kaczkę podzielić na kawałki posypać przyprawami dodać
       troszkę oleju z przyprawami natrzeć kaczkę zostawić najlepiej
       na noc
      2.
      - Na rozgrzaną patelnię dać o drobinę oleju położyć mięso
       podsmażyć na rumiano zalać gorącą wodą Dusić mięso aż 
      zmięknie i się ładnie przysmaży

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz