- Jest to przepis na mało znane w Polsce warzywo
- Być może przez goryczkę którą można się z łatwością pozbyć
- a smak tego warzywa jest niepowtarzalny
-
Składniki
- liście z 2- 3 jarmużów
- 2 łyżki masła
- 1 czubata łyżka mąki
- sól
- pieprz Sposób przygotowania
- 1.
- - liście jarmużu umyć odciąć twarde nerwy pokroić w wstążki w garnku
- zalać zimną wodą zagotować przemieszać i zaraz odlać wodę
- tak pozbywamy się goryczki
- - wlać nową wsypać małą łyżeczkę soli i chwilę gotować ale nie za długo
- by nie stracił koloru jarmuż szybko mięknie nie potrzeba go długo gotować
- odcedzić na sicie
- 2.
- masło rozpuścić dodać mąkę wlać szklankę wody zrobić sos dodać jarmuż
- wymieszać doprawić solą i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz