sobota, 7 maja 2016

Placki z cukinii z płatkami jaglanymi i lnem

Przepyszne placuszki z wspaniałym sosem dobre na przekąskę


Składniki

-1 cukinia
- 1 jajko
- 2 łyżki mielonego lnu
- 4 łyżki płatków błyskawicznych jaglanych
- sól
- pieprz
- 1 łyżka ziół dalmatyńskie
sos
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- 1 mały czosnek
- 1 łyżeczka posiekanego kopru

olej do smażenia placków 

Sposób przygotowania

1.
- Cukinię zetrzeć na drobnej tarce dodać jajko, mielony len,płatki jaglane 
zioła,sól i pieprz wymieszać wszystko razem ,zostawić na pół godziny
 Zrobić sos - Majonez zmieszać z jogurtem na drobnej tarce zatrzeć
 czosnek i dodać koper doprawić pieprzem i solą Potem smażyć placki na oleju
 Usmażone placki podawać z sosem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz