czwartek, 30 czerwca 2016

Truskawkowe milky way

Na koniec sezonu truskawkowego,
zapraszam na pyszną łagodna nalewkę o wspaniałym 
aromacie truskawek i mleka.






Składniki:

• 700 dag truskawek
• 330 ml śmietany 30%
• 3/4 szklanki cukru
• 1 biała czekolada 100 g (miałam z milki )
• 4 łyżki mleka w proszku
• 0,5 l wódki
  • Sposób przygotowania:

    1.
    Truskawki zmiksować blenderem razem z cukrem. 
    W garnku do gotowania mleka z podwójnym dnem ,wlać śmietanę,
     dodać połamaną czekoladę,mleko w proszku i zmiksowane truskawki.
     Zagotować. Cały czas mieszać. Zmiksować wszystko razem blenderem. 
    Zostawić powstały krem do ostygnięcia.
    2.
    Po ostudzeniu wymieszać z wódką rozlać do butelek.

    Nalewka idealnie nadaje się na różne imprezy okolicznościowe, np. na urodziny ;)
    Z okazji 3. jubileuszu Akademii Kulinarnej Whirlpool chciałabym życzyć Wam:
    Sukcesu, wielu wspaniałych gości, popularności na cały świat  oraz 100 LAT!
    Tutaj podsyłam, także linki: 
    Akademia Kulinarna Whirlpool
Marco Ghia

  •   


    Świętujemy 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz