piątek, 23 września 2016

Niebiańska pianka

Zapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy


Składniki

• 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni )
• 120 g masła
• 100 ml mleka skondensowanego (takie do kawy)
• 2 galaretki niebieskie
• 1 galaretka zielona
• 1 szklanka jeżyn 

Sposób przygotowania

1.
Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem
powstałą masę rozłożyć na dno blachy zostawić do wystygnięcia
2.
Galaretki niebieskie rozpuścić w 600 ml wody a zieloną w 300 ml wody
3.
Gdy galaretka niebieska zacznie tężeć ubijać mikserem aż zrobi się gęsta piana. 
Potem powoli wlewać cały czas ubijając mleko ,włożyć do pianki 
 trochę jeżyn i wlać piankę na ciastka Wstawić wszystko do lodówki na chwilę.
Później wyłożyć na piankę resztę jeżyn i zalać galaretką zieloną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz