Składniki
• 2 szklanki maki
• 2 jajka
• 125 g margaryny
• 2/3 szklanki mleka
• 3/4 szklanki cukru
• 2 łyżki czubate orzechów
• 2 łyżki czubate migdałów
• 2 łyżki przyprawy do piernika
• 1 łyżeczka cynamonu
• 1 łyżeczka amoniaku
• 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy
• 100 g surowej masy marcepanowej
polewa piernikowa
• cukier puder
• sok 1/2 cytryny
• 1 łyżeczka przyprawy do piernika
lukier królewski
• 1 białko jajka
• cukier puder
ponadto
• małe biszkopty
• lukier królewski
• barwnik czerwony
• polewa czekoladowa
• lukier
• cukier puder
• sok z cytryny
• 1 łyżka przyprawy do piernika
• papilotki do babek
• 2 jajka
• 125 g margaryny
• 2/3 szklanki mleka
• 3/4 szklanki cukru
• 2 łyżki czubate orzechów
• 2 łyżki czubate migdałów
• 2 łyżki przyprawy do piernika
• 1 łyżeczka cynamonu
• 1 łyżeczka amoniaku
• 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy
• 100 g surowej masy marcepanowej
polewa piernikowa
• cukier puder
• sok 1/2 cytryny
• 1 łyżeczka przyprawy do piernika
lukier królewski
• 1 białko jajka
• cukier puder
ponadto
• małe biszkopty
• lukier królewski
• barwnik czerwony
• polewa czekoladowa
• lukier
• cukier puder
• sok z cytryny
• 1 łyżka przyprawy do piernika
• papilotki do babek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz