Nie tylko do kawki , ale też jako przekąska do szkoły
Składniki
5 łyżek musli z owocami i bakaliami 1 jogurt jabłko cynamon 150 g 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 100 g masła 5 łyżek płynnego miodu 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 2 jabłka cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
1. W misce jogurty wymieszać z musli i miodem zostawić na 20 minut aby musli nieco napęczniały
2. Mąkę wymieszać z sodą cukrem waniliowym kardamonem i cynamonem Jabłka obrać i pokroić w kostkę
3. Do miski z napęczniałych płatków dodać jajka , rozpuszczone ostudzone masło ,mieszając dodać suche składniki . Połączyć wszystkie składniki razem podzielić do papilotek na wierzch włożyć pokrojone jabłka . Piec 180 stopni ok 25 minut .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz