czwartek, 24 sierpnia 2017

Muffiny z jabłkami i musli

Nie tylko do kawki , ale też jako przekąska do szkoły




Składniki

5 łyżek musli z owocami i bakaliami 
1 jogurt jabłko cynamon 150 g 
1/2 szklanki jogurtu naturalnego 
100 g masła
5 łyżek płynnego miodu
1 cukier waniliowy
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu 
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
2 jajka
2 jabłka 
cukier puder do posypania



Sposób przygotowania przepisu:

  • 1. W misce jogurty wymieszać z musli i miodem
    zostawić na 20 minut aby musli nieco napęczniały
  • 2. Mąkę wymieszać z sodą cukrem waniliowym
    kardamonem i cynamonem 
    Jabłka obrać i pokroić w kostkę
  • 3. Do miski z napęczniałych płatków dodać jajka ,
    rozpuszczone ostudzone masło ,mieszając
     dodać suche składniki . 
    Połączyć wszystkie składniki razem podzielić
    do papilotek na wierzch włożyć pokrojone jabłka .
    Piec 180 stopni ok 25 minut .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz