niedziela, 6 sierpnia 2017

ogórki kanapkowe



Ogórki o nucie słodko kwaśnej o łagodnym smaku
 doskonałe do kanapek


Składniki

• Ogórki większe 
Marynata
•1,5 szkl octu jabłkowego
• 10 łyżek cukru
• 2 czubate łyżki soli
• 2 l wody 
Do każdego słoika 
• gorczyca
• kawałek cebuli
• ząbek czosnku
• plasterek chrzanu
• plasterek marchwi
• 1 ziarenko ziela angielskiego
• kilka ziarenek pieprzu
• duża szczypta kurkumy 
• liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

ogórki kanapkowe
  • 1. 
  • • Ogórki pokroić na plastry końcówki wyrzucam .
    • Do Każdego słoika włożyć przyprawy i
  •  poukładać pokrojone ogórki. ,
  • 2.
  • • Składniki marynaty zagotować. 
    • Gorącą marynatą zalać słoiki zakręcić .
    • Słoiki wsadzić do ciepłej wody, pasteryzować do
  •  zagotowania wody w garnku i odstawić
  • wszystko do wystudzenia
Róbmy przetwory! Edycja 3.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz