sobota, 10 października 2015

Zupa serowo kalafiorowa

Moja ulubiona zupa



Składniki


• 3 średnie marchewki
• 1/2 kalafior
• biała część z poru
• 2 pietruszki małe
• pęczek ziół seler lubczyk pietruszka
• 2 trójkąciki serka topionego śmietankowy
• 1/2 szklanki śmietany
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 pierś z kurczaka
• przyprawy można dodać domową vegete

Sposób przygotowania

1.
• Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę Podsmażyć na oliwie wyciągnąć 
z patelni mięso dodać por smażyć aż się zeszkli dodać potarte na grubej 
tarce marchew pietruszkę wszystko razem chwilkę przesmażyć 
przełożyć do garnka zalać wodą ok 2 l dołożyć kalafior Zagotować 
zupę dodać mięso 
gotować aż wszystko zmięknie doprawić ulubionymi przyprawami 
ja dodałam domową przyprawę uniwersalną 
2.
Gdy warzywa i mięso zmięknie Dodać do zupy serki topione i śmietanę 
gotować aż serki się rozpuszczą często mieszać Dodać posiekane zioła.

Jesień pełna warzyw


2 komentarze: