niedziela, 6 marca 2016

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkiem kiszonym

Dobra surówka do obiadu


Składniki

- 0,5 kapusty pekińskiej
- 2 ogórki kiszone
- 1 marchewka
- 2 łyżki koperku (może być mrożony )
- 1 jabłko
- sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
- 3 łyżki jogurtu
- 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania

1.
- kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew. 
Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym.
Dodać jogurt i majonez dobrze wymieszać.

2 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł na sałatkę :)
    W wolnej chwili zapraszam na bloga: http://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję z chęcią odwiedzę Bloga:)

    OdpowiedzUsuń