- Pyszne kotlety pieczone w piekarniku o wspaniałym aromacie i smaku
-
Składniki
- 4 porcje schabu
- 3 cebule średnie
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- przyprawa grill lub (swoją ulubioną )
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oleju Sposób przygotowania
- 1.- Plastry schabu roztłuc tłuczkiem do mięsa posypać troszkę solą i pieprzem
- - Każdy plaster posmarować musztardą
- - Wyłożyć mięso w naczyniu do zapiekania, pod każdy plaster dać łyżkę oleju
- 2- Cebulę posiekać na drobną kostkę ,włożyć na mięso
- - Delikatnie z wierzchu posypać przyprawą wstawić do piekarnika nagrzanego
- 230 stopni po chwili zmniejszyć na 200 stopni zapiekać aż cebula się zrumieni
- ok 45- 50 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz