- Pomysł na szybką kolację lub obiad
-
Składniki
ciasto
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanka mąki
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
nadzienie
- 300 g szynki
- 150 g żółtego sera
- przyprawa do mięsa
panierka
- bułka tarta
- 1 jajko
- olej do smażenia Sposób przygotowania
- 1.
- ciasto
- - Do mleka dodać jajka zmiksować razem z mąką aż powstanie jednolite ciasto nie za gęste
- dodać olej wymieszać w razie potrzeby dodać mąki lub mleka
- - z ciasta smażyć na patelni naleśniki
- 2.
- Nadzienie
- - kiełbasę i ser zetrzeć na grubej tarce posypać troszkę przyprawą
- - Nadziewać każdy naleśnik nadzieniem założyć dwa boki i zwinąć w rulon krokieta
- - Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz