niedziela, 7 grudnia 2014

Krokiety z szynką

  • Pomysł na szybką kolację lub obiad

  • Składniki

    ciasto
    - 1 szklanka mleka
    - 1,5 szklanka mąki
    - 2 jajka
    - 3 łyżki oleju
    nadzienie
    - 300 g szynki
    - 150 g żółtego sera
    - przyprawa do mięsa
    panierka
    - bułka tarta
    - 1 jajko
    - olej do smażenia
    • Sposób przygotowania

      1.
      ciasto 
      - Do mleka dodać jajka zmiksować razem z mąką aż powstanie jednolite ciasto nie za gęste 
          dodać olej wymieszać w razie potrzeby dodać mąki lub mleka 
      - z ciasta smażyć na patelni naleśniki
      2.
      Nadzienie
       - kiełbasę i ser zetrzeć na grubej tarce posypać troszkę przyprawą 
      - Nadziewać każdy naleśnik nadzieniem założyć dwa boki i zwinąć w rulon krokieta 
      - Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz