środa, 20 maja 2015

Ktleciki fish burger z lubczykiem

  • Pyszne kotleciki rybne do fish burgerów 
  • z aromatycznym lubczykiem


  • Składniki

    - 0,5 kg ryby
    - 2 jajka
    - 3 łyżki bułki tartej
    - kilka listków lubczyku
    - przyprawa do ryb
    - sól pieprz
    - tarta bułka do panierowania
    - olej do smażenia 
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Rybę odsączyć z nadmiaru wody wysuszyć ręcznikiem papierowym pokroić 
      w kostkę 
      - Dodać jajka 3 czubate łyżki bułki tartej posiekany lubczyk przyprawić przyprawą
       solą i pieprzem wszystko dobrze wymieszać zostawić na 0,5 godziny 
      z masy formować płaskie placki panierować w bułce tartej smażyć na oleju

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz