środa, 6 maja 2015

Pasta z jarmużu w naleśnikach

  • Pyszna kolacja lub obiad

  • Składniki

    Naleśniki
    - 300 ml mleka
    - 4 jajka
    - 200 g mąki
    - 3 łyżki oleju
    Pasta
    - 3 garście liści jarmużu
    - 3 jajka
    - 150 g sera żółtego
    - 150 g szynki
    - 2 łyżki śmietany
    - 2 łyżki majonezu
    - pęczek szczypiorku
    - kilka liści z czosnku niedźwiedziego
    - sól
    - pieprz
    • Sposób przygotowania

      1.
      Z mleka jajek i mąki ubić ciasto naleśnikowe dodać olej zostawić na 20 minut 
      jeśli zrobi się za gęste dolać troszkę mleka i wymieszać
      2.
      Liście jarmużu zalać wodą zagotować wymieszać aby wszystkie się sparzyły
       i natychmiast odcedzić wodę Wlać nową wodę gotować 10 minut od zagotowania
      3.
      Jarmuż odcedzić na sicie zostawić aby ostygł dobrze odcisnąć z wody
       Przełożyć do miski dodać śmietanę majonez wszystko zmiksować blenderem
       dodać starte jajka ser i szynkę na dużej tarce Dodać posiekany szczypiorek 
      i liście czosnku wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem
      4.
      Smażyć naleśniki posmarować pastą z jarmużu zwinąć rulon

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz