- Pyszna kolacja lub obiad
-
Składniki
Naleśniki
- 300 ml mleka
- 4 jajka
- 200 g mąki
- 3 łyżki oleju
Pasta
- 3 garście liści jarmużu
- 3 jajka
- 150 g sera żółtego
- 150 g szynki
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- kilka liści z czosnku niedźwiedziego
- sól
- pieprz Sposób przygotowania
- 1.
- Z mleka jajek i mąki ubić ciasto naleśnikowe dodać olej zostawić na 20 minut
- jeśli zrobi się za gęste dolać troszkę mleka i wymieszać
- 2.
- Liście jarmużu zalać wodą zagotować wymieszać aby wszystkie się sparzyły
- i natychmiast odcedzić wodę Wlać nową wodę gotować 10 minut od zagotowania
- 3.
- Jarmuż odcedzić na sicie zostawić aby ostygł dobrze odcisnąć z wody
- Przełożyć do miski dodać śmietanę majonez wszystko zmiksować blenderem
- dodać starte jajka ser i szynkę na dużej tarce Dodać posiekany szczypiorek
- i liście czosnku wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem
- 4.
- Smażyć naleśniki posmarować pastą z jarmużu zwinąć rulon
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz