środa, 20 maja 2015

Rosół z brokułem groszkiem i skrzydełkiem

  • Wspaniały obiadek

  • Składniki

    - 4 skrzydełka
    - 1/2 brokuła
    - 1 marchewka
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - 2 garście mrożonego groszku
    - pęczek koperku
    - sól
    - pieprz
    - 1 małą cebulę
    - 1 ząbek czosnku 
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Skrzydełka włożyć do garnka zalać ok 2.5 l wody dodać pokrojoną 
      marchewkę seler i pietruszkę czosnek i cebulę gotować na wolnym 
      ogniu tak jak rosół Doprawić solą i pieprzem
      2.
      - Około 20 minut przed końcem gotowania wrzucić do rosołu brokuł i groszek 
      Gotować aż zmięknie brokuł Nie za długo żeby nie zmienił kolor na koniec 
      dodać posiekany koper Rosół podawać z makaronem i do każdej porcji dodać skrzydełko 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz