czwartek, 11 lutego 2016

Zupa czosnkowa z serem i grzankami Czyli česneková polévka

Pyszna zupa Czeska mocno rozgrzewająca i bardzo smaczna.
Szybko się ją robi i szybko znika
Doskonała zupa na zimowe chłody i przeziębienia


Składniki

• 6 dużych ząbków czosnku
• 1 szklanka śmietany
• 2 łyżki mąki
• 2 l rosołu
• kilka kromek z chleba słonecznikowego
• olej rzepakowy
• ser tarty lub pokrojony w kostkę

Sposób przygotowania


1.
Czosnek obrać zetrzeć na drobnej tarce Rosół doprowadzić do wrzenia
 wrzucić czosnek.
Śmietanę wymieszać z mąką wlać do zupy zaraz po zagotowaniu, ponownie 
doprowadzić do wrzenia i więcej nie gotować Na patelnię wlać olej, 
podgrzać troszeczkę ,wrzucić pokrojony w kostkę chleb,smażyć aż się zrumieni
 cały czas mieszać Zupę podawać z tartym serem i grzankami.
Kuchnia czeska 2016

&l
 
       alt="Kuchnia czeska 2016">








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz