środa, 3 lutego 2016

Rolady schabowe w sosie warzywnym

Bardzo dobre roladki zanurzone w aromatycznym sosie


Składniki

• 4 plastry schabu
• 5-6 ogórków kiszonych
• 1 -2 kawałki kiełbasy polskiej surowej
• 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego
• 1 duża marchew
• kilka łyżeczek musztardy
• 1 łyżka smalcu
• sól
• pieprz
• gałka muszkatołowa
• 1 ząbek czosnku duży
• 1 cebula mała
• magii
• 2 płaskie łyżki mąki

Sposób przygotowania

1.
Schab roztłuc tłuczkiem Każdy plaster posypać solą i pieprzem odłożyć 
do lodówki na kilka godzin.Najlepsze są przygotowane dzień wcześniej
2.
Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, położyć kilka ćwiartek ogórka kiszonego
 i kilka plastrów kiełbasy.Zawinąć mięso w roladki i związać nicią do rolad.
3.
Na patelni rozpuścić smalec podsmażyć roladki na brązowo 
Dodać cebulę chwilkę podsmażyć i zalać wszystko wodą 
Dodać czosnek i gałkę muszkatołową dusić 10 minut dodać marchewkę pokrojoną w kostkę
 i dusić kolejne 10 minut dodać groszek i pokrojone ogórki dusić aż wszystko zmięknie 
Wyciągnąć roladki odwinąć nici
4.
Do sosu dolać troszkę wody,mąkę rozmieszać z wodą wlać na patelnię
gotować,cały czas mieszać aż zrobi się gęsty sos doprawić z magii 
włożyć roladki do sosu.Wszystko razem zagotować

1 komentarz: