Bardzo dobre roladki zanurzone w aromatycznym sosie
Składniki
• 4 plastry schabu
• 5-6 ogórków kiszonych
• 1 -2 kawałki kiełbasy polskiej surowej
• 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego
• 1 duża marchew
• kilka łyżeczek musztardy
• 1 łyżka smalcu
• sól
• pieprz
• gałka muszkatołowa
• 1 ząbek czosnku duży
• 1 cebula mała
• magii
• 2 płaskie łyżki mąki
Sposób przygotowania
- 1.
Schab roztłuc tłuczkiem Każdy plaster posypać solą i pieprzem odłożyć
do lodówki na kilka godzin.Najlepsze są przygotowane dzień wcześniej
- 2.
Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, położyć kilka ćwiartek ogórka kiszonego
i kilka plastrów kiełbasy.Zawinąć mięso w roladki i związać nicią do rolad.
- 3.
Na patelni rozpuścić smalec podsmażyć roladki na brązowo
Dodać cebulę chwilkę podsmażyć i zalać wszystko wodą
Dodać czosnek i gałkę muszkatołową dusić 10 minut dodać marchewkę pokrojoną w kostkę
i dusić kolejne 10 minut dodać groszek i pokrojone ogórki dusić aż wszystko zmięknie
Wyciągnąć roladki odwinąć nici
- 4.
Do sosu dolać troszkę wody,mąkę rozmieszać z wodą wlać na patelnię
gotować,cały czas mieszać aż zrobi się gęsty sos doprawić z magii
włożyć roladki do sosu.Wszystko razem zagotować
Wyglądają bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuń