środa, 15 kwietnia 2015

Babeczki kajmakowe

  • Ten przepis to troszkę przerobiony murzynek


  • Składniki

    - 1 puszka kajmaku
    - 1/2 kostki margaryny
    - 1/4 szklanki wody
    - 5 łyżek cukru
    - 4 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • Sposób przygotowania

      1.
      - W garnku rozpuścić margarynę z cukrem dodać wodę i puszkę kajmaku mieszać
       aż wszystko się połączy i zagotuje Odstawić garnek do ostygnięcia masy
      2.
      - Z białek ubić pianę Ostygniętą masę ucierać mikserem dodać po jednym żółtku 
      Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec białka delikatnie 
      wymieszać łyżką Ciasto przełożyć do foremek piec ok 20 min 180 stopni 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz