- Te skrzydełka można piec w piekarniku i na grillu
-
Składniki
- 15 skrzydełek
marynata
- 1 ząbek czosnku
- przyprawa złocista do kurczaka
- przyprawa do kurczaka czosnkowa
- papryka słodka
- kurkuma
- 15 dag boczek wędzony
- 5 łyżek oleju Sposób przygotowania
- 1.- Skrzydełka posypać przyprawami -Pokroić czosnek w plasterki i boczek
- w paski dodać do skrzydełek polać olejem zostawić kilka godzin do zamarynowania
- 2.- Przełożyć skrzydełka na blachę ja piekę w tortownicy sylikonowej
- do miski co marynowały się skrzydełka wlać szklankę wody opłukać przyprawy
- wlać na skrzydełka piec 170 stopni około godziny pod koniec pieczenia włączyć termo obieg
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz