niedziela, 21 czerwca 2015

Babka jogurtowa z jagodami

Zbliża się sezon na jagody więc postanowiłam ,wykorzystać
moje zeszło roczne zapasy zamrożonych jagód w tym cieście
Ciasto jest delikatne i bardzo pyszne




Składniki

- 1 szklanka jogurtu greckiego
- 100 g margaryny lub masła
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka jagód 

    Sposób przygotowania

    • 1.
      - Margarynę lub masło rozpuścić i połączyć z jogurtem
      2.
      - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
      3.
      - W misce ubić jajka z cukrem Dodać mąkę z proszkiem
       i jogurt wymieszany z margaryną wymieszać wszystko mikserem 
      Dodać jagody ciasto wlać do formy piec ok 50 minut 180 stopni 
      zimne ciasto posypać cukrem pudrem 

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz