- Prosta pyszna zupka szybko się ją robi i jest bardzo smaczna
-
Składniki
- 1 mały kalafior
- 4 ziemniaki
- biała część z poru
- rosół
- 2 łyżki masła
- 1 pietruszka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- mały kubek śmietany
- 1/2 opakowania roszpunki
- 1 łyżka masła
- sól pieprz
- 1 łyżeczka tartej bułki
- groszek ptysiowy Sposób przygotowania
- 1.
- Por pokroić w paski podsmażyć na patelni
- dodać pokrojone w kostkę
- ziemniaki i pietruszkę różyczki kalafiora
- zalać to rosołem Gotować wszystko
- do miękkości
- Zupę zmiksować blenderem
- 2.
- Na patelni rozpuścić mało smażyć aż się
- zrumieni wrzucić roszpunkę
- delikatnie przesmażyć oprószyć solą i
- pieprzem i tartą bułką
- 3.
- Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę
- doprawić solą pieprzem gałką
- muszkatołową
- Rozlać zupę do miseczek do każdej
- porcji dodać podsmażoną roszpunkę
- można podawać z groszkiem ptysiowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz