czwartek, 25 czerwca 2015

Bigosik z młodej kapusty z suszonymi pomidorami

  • Aromatyczny bigosik z młodej kapusty i swojskich 
  • suszonych pomidorów pyszne połączenie

  • Składniki

    - 1,5 główki młodej kapusty
    - 1 marchewka
    - 2 cebule z szczypiorkiem
    - mała puszka przecieru pomidorowego
    - 2 kawałki kiełbasy
    - 1 smażony cząber z królika lub dowolne mięso które zostało np z obiadu
    - 1 szklanka suszonych pomidorów
    - sól pieprz
    - tymianek
    - gałka muszkatołowa
    - kumin
    - kurkuma
    - pęczek koperku
    - 1 łyżka masła 
    • Sposób przygotowania

      1.
      Kapustę posiekać do kapusty zatrzeć marchewkę ma dużych oczkach i pokroić 
      cebulę wraz z szczypiorkiem zalać niewielką ilością wody Gotować prawie
       do miękkości
       i do odparowała wody
      2.
      Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojoną kiełbasę i mięso 
      podsmażyć wszystko razem
      3.
      Do odparowanej kapusty dodać przecier sól pieprz szczyptę kuminu
       gałki muszkatołowej podsmażoną kiełbasę 1/2 łyżeczki tymianku i kurkumy
       Dodać pokrojone suszone pomidory zagotować wszystko razem przez chwilę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz