- Aromatyczny bigosik z młodej kapusty i swojskich
- suszonych pomidorów pyszne połączenie
-
Składniki
- 1,5 główki młodej kapusty
- 1 marchewka
- 2 cebule z szczypiorkiem
- mała puszka przecieru pomidorowego
- 2 kawałki kiełbasy
- 1 smażony cząber z królika lub dowolne mięso które zostało np z obiadu
- 1 szklanka suszonych pomidorów
- sól pieprz
- tymianek
- gałka muszkatołowa
- kumin
- kurkuma
- pęczek koperku
- 1 łyżka masła Sposób przygotowania
- 1.
- Kapustę posiekać do kapusty zatrzeć marchewkę ma dużych oczkach i pokroić
- cebulę wraz z szczypiorkiem zalać niewielką ilością wody Gotować prawie
- do miękkości
- i do odparowała wody
- 2.
- Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojoną kiełbasę i mięso
- podsmażyć wszystko razem
- 3.
- Do odparowanej kapusty dodać przecier sól pieprz szczyptę kuminu
- gałki muszkatołowej podsmażoną kiełbasę 1/2 łyżeczki tymianku i kurkumy
- Dodać pokrojone suszone pomidory zagotować wszystko razem przez chwilę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz