- Pyszne kruche pachnące mlekiem korpusy do babeczek
- W połączeniu z kremem dodają wspaniałego delikatnego
- smaku babeczkom
-
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 250 g masła
- 1 szklanka mleka w proszku
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania
- 1.
- - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
- ,mlekiem w proszku
- Dodać zimne masło Wszystko razem posiekać
- nożem
- Dodać cukier puder i żółtka zagnieść gładkie
- ciasto
- Ciasto zawinąć w woreczek wstawić do lodówki
- na 2 godziny
- Wyjąć ciasto z lodówki zagnieść ponownie
- rozwałkować wycinać kółka
- wylepić posmarowane tłuszczem foremki piec
- 190 stopni ok 10 minut babeczki
- nadziewać dowolnym kremem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz