czwartek, 25 czerwca 2015

Mleczne korpusy do babeczek

  • Pyszne kruche pachnące mlekiem korpusy do babeczek 
  • W połączeniu z kremem dodają wspaniałego delikatnego 
  • smaku babeczkom


  • Składniki

    - 2 szklanki mąki
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 250 g masła
    - 1 szklanka mleka w proszku
    - 2 żółtka
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • Sposób przygotowania

    1.
    - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia 
    ,mlekiem w proszku
     Dodać zimne masło Wszystko razem posiekać
     nożem 
    Dodać cukier puder i żółtka zagnieść gładkie 
    ciasto 
    Ciasto zawinąć w woreczek wstawić do lodówki
     na 2 godziny 
     Wyjąć ciasto z lodówki zagnieść ponownie 
    rozwałkować wycinać kółka 
    wylepić posmarowane tłuszczem foremki piec
     190 stopni ok 10 minut babeczki
     nadziewać dowolnym kremem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz