Wyszedł przepyszny.
-
Składniki
- 1 królik duży
- 2 liść laurowy
- 5 ziele angielskie
- 1 łyżka papryki słodkiej
- pieprz
- sól
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1 /2 łyżeczki tymianku
- szczypta kuminu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 jajka
- 1/2 szkl suszonych pomidorów
- 1 wątroba z królika Sposób przygotowania
- Podzielony królik na porcje włożyć do patelni dodać ziele angielskie
- liść laurowy czosnek posypać kurkumą oraz papryką podsmażyć
- można dodać trochę oleju ja nie dodawałam bo królik był tłusty
- chwilę obsmażyć Dolać wody dusić aż zmięknie odparuje woda i dobrze
- się przysmaży
- posypać solą i pieprzem zostawić aż troszkę ostygnie
- Obrać mięso od kości zmielić przez maszynkę wraz z wątrobą
- Dodać kumin tymianek ,gałkę muszkatołową ,jajka i pokruszone suszone pomidory
- dobrze razem wymieszać W razie potrzeby doprawić
- solą ,pieprzem
- Włożyć masę z mięsa do posmarowanej olejem formy zapiec 45- 50 minut 190 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz