- Wspaniały sernik o ciekawym smaku i chrupiącym spodzie
Sposób przygotowania
- 1.
- - Masło rozpuścić z kremem toffi w rondlu dodać słonecznik
- - Wszystko wymieszać z pokruszonymi wafelkami
- - Masą wyłożyć dno tortownicy zostawić do ostygnięcia
- - Tortownica 26 cm
- 2.
- - Galaretkę pomarańczową i żelatynę rozpuścić w 2/3
- szklanki wody
- - Galaretki amarantowe rozpuścić w 600 ml wody
- 3.
- - Do sera dodać cukier miksować aż się rozpuści
- - Dodać zimną galaretę rozpuszczoną z żelatyną
- - Dodać połowę malin wymieszać łyżką wlać wszystko
- do tortownicy
- - Włożyć ciasto do lodówki by stężało
- - Na ser wyłożyć resztę malin zalać tężejącą galaretką
- zostawić do stężenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz