sobota, 25 lipca 2015

Gulasz z indyka w warzywach

  • Moja propozycja na pyszny obiad Zapraszam na gulasz

  • Składniki

    - 60 dg piersi z indyka
    - 1 cebula
    - 1 marchewka
    - 1/2 szklanki groszku zielonego
    - przyprawa do potraw chińskich
    - kurkuma
    - pieprz
    - olej
    - 1 czubata łyżka mąki
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Cebulę pokroić w dużą kostkę Dać na patelnię dodać
       troszkę oleju smażyć 
      - Mięso pokroić w dużą kostkę dodać do cebuli obsmażyć 
      aż się zrumieni dodać przyprawy 
      - zalać mięso wodą dusić pod przykryciem ok 20 minut 
      - Dodać pokrojoną w plasterki marchew i groszek
      - Gotować aż wszystko zmięknie
      - W wodzie rozmieszać mąkę Wlać ma mięso gotować 
      cały czas mieszać aż zrobi się sos w razie 
      konieczności dolać wodę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz