środa, 29 lipca 2015

Nektar z czarnej porzeczki

  • Przepyszny nektar z czarnej porzeczki 
  • doskonały do lodów nalewek lub jako syrop
  •  na przeziębienia duże źródło witamin

  • Składniki

    - 5 l czarnej porzeczki
    - 2 l porzeczko agrest
    - 3 - 3,5 kg cukru
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Owoce zasypać cukrem zostawić na noc by puściły sok
       następnego dnia dolać 3 l wody zagotować powstały
       sok przelać przez sito Owoce przetrzeć aby oddzielić 
      pestki i skórki Owoce przetarte połączyć z sokiem
       Porozlewać do butelek pasteryzować 20 minut od 
      zagotowania

1 komentarz:

  1. Smak lata :) Miło mi, że bierzesz udział w mojej akcji "Letnie owoce". Pozdrawiam :)
    Izzy

    Zapraszam na mojego bloga :)
    Take it Izzy

    OdpowiedzUsuń