- Pyszna przekąska na imprezę jako przystawka
-
Składniki
- 6 dużych pieczarek
- 3 plastry szynkowej kiełbasy
- 2 jajka
- przyprawa ulubiona
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka startego sera na drobnej tarce
- bułka tarta
- olej do smażenia Sposób przygotowania
- 1.
- - Z pieczarek odciąć trzonki
- - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę
- - Kapelusze posypać przyprawą
- Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone
- trzonki i kiełbasę przyprawić
- - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko
- do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser
- 2.
- - Powstałym farszem faszerować
- kapelusze pieczarek
- - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć
- na głębokim oleju
Witaj :)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do zabawy w Liebster Blog Award. Jeśli masz ochotę zapraszam: http://rudawkuchni.bloog.pl/id,350200731,title,Liebster-Blog-Award,index.html
Witam i dziękuję za nominację ale już zostałam nominowana pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń