środa, 29 lipca 2015

Pieczarki faszerowane

  • Pyszna przekąska na imprezę jako przystawka



  • Składniki

    - 6 dużych pieczarek
    - 3 plastry szynkowej kiełbasy
    - 2 jajka
    - przyprawa ulubiona
    - 1 łyżeczka masła
    - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce
    - bułka tarta
    - olej do smażenia

    • Sposób przygotowania

      1.
      - Z pieczarek odciąć trzonki
       - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę 
      - Kapelusze posypać przyprawą 
      Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone 
      trzonki i kiełbasę przyprawić 
      - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko 
      do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser
      2.
      - Powstałym farszem faszerować
       kapelusze pieczarek 
      - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć
       na głębokim oleju

2 komentarze:

  1. Witaj :)

    Nominowałam Cię do zabawy w Liebster Blog Award. Jeśli masz ochotę zapraszam: http://rudawkuchni.bloog.pl/id,350200731,title,Liebster-Blog-Award,index.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam i dziękuję za nominację ale już zostałam nominowana pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń