niedziela, 2 sierpnia 2015

Roladki schabowe nadziewane cukinią i amarantusem

  • Przepyszne połączenie mięsa i cukinii super obiad



Składniki

- 5 plastrów schabu
- 1 cukinia ok 20 cm
- pęczek ziół zielonych :
- pietruszka lubczyk tymianek oregano
- sól
- pieprz
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- 2 łyżki startego sera na drobnej tarce
- 2 czubate łyżki amarantusa
- tarta bułka
- 2 jajka

Sposób przygotowania

1.
- Plastry schabu rozbić tłuczkiem posypać
 przyprawą do wieprzowiny 
- Cukinię zetrzeć na drobnej tarce posolić zostawić 
aż puści sok przełożyć na sito bardzo mocno odcisnąć 
 dodać amarantus posiekane zioła zielone i starty ser 
dodać pieprz
2.
Powstały farsz podzielić na każdy plaster
 Zwinąć mięso panierować w jajku i bułce 
Smażyć na oleju przełożyć roladki do żaroodpornego 
pojemnika wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni
 na ok 25 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz