- Pyszne swojskie pomidory dojrzałe w słońcu
- postanowiłam ususzyć
- Aby zachować aromat na dłużej i cieszyć się
- smakiem swoich pomidorów w zimie
-
Składniki
• Pomidory mięsiste Sposób przygotowania
- 1.
- • Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia
- • Na papier ciasno poukładać kawałki pomidorów skórką na papier
- • Włączyć piekarnik na 90 stopni włożyć blachę z pomidorami
- suszyć przy otwartych drzwiach piekarnika i włączonym
- termoobiegiem
- Warzywa psiankowate 2015

Może i mi uda się je zrobić w tym roku. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
OdpowiedzUsuńZ pewnością się uda Przepisy już dodane pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBrakuje oznaczenia wpisów zgodnych z zasadami akcji. Proszę o uzupełnienie.
OdpowiedzUsuńJuż oznaczone
OdpowiedzUsuńPrzepis zaakceptowany, proszę jeszcze o oznaczenie trzech pozostałych zgłoszonych do akcji. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak długo suszyłaś w ten sposób pomidory?
OdpowiedzUsuńZależy jak mięsiste są pomidory jak duże są kawałki pokrojone suszę tak ok 9 godzin zazwyczaj zostawiam na noc w wyłączonym piekarniku a rano sprawdzam gdy są kruche i się łamią nie dosuszam już tylko przekładam do suchego szczelnego słoiczka wtedy mam pewność że są dobrze wysuszone
OdpowiedzUsuń