środa, 19 sierpnia 2015

Pomidory suszone

  • Pyszne swojskie pomidory dojrzałe w słońcu 
  • postanowiłam ususzyć 
  • Aby zachować aromat na dłużej i cieszyć się
  •  smakiem swoich pomidorów w zimie

  • Składniki

    • Pomidory mięsiste
    • Sposób przygotowania

      1.
      • Pomidory pokroić na mniejsze kawałki 
      • Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia
      • Na papier ciasno poukładać kawałki pomidorów skórką na papier
      • Włączyć piekarnik na 90 stopni włożyć blachę z pomidorami
       suszyć przy otwartych drzwiach piekarnika i włączonym 
      termoobiegiem

      Warzywa psiankowate 2015


                                                 Warzywa psiankowate 2015











Róbmy przetwory!

7 komentarzy:

  1. Może i mi uda się je zrobić w tym roku. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pewnością się uda Przepisy już dodane pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Brakuje oznaczenia wpisów zgodnych z zasadami akcji. Proszę o uzupełnienie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis zaakceptowany, proszę jeszcze o oznaczenie trzech pozostałych zgłoszonych do akcji. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak długo suszyłaś w ten sposób pomidory?

    OdpowiedzUsuń
  6. Zależy jak mięsiste są pomidory jak duże są kawałki pokrojone suszę tak ok 9 godzin zazwyczaj zostawiam na noc w wyłączonym piekarniku a rano sprawdzam gdy są kruche i się łamią nie dosuszam już tylko przekładam do suchego szczelnego słoiczka wtedy mam pewność że są dobrze wysuszone

    OdpowiedzUsuń