Bardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 2 duże udka
- 1 czerwona papryka
- szczypior z 3 cebul
- pęczek koperku
- pęczek pietruszki
- 2 listki seler
- 2 listki lubczyku
- 2 kostki rosołowe drobiowa
- pieprz ziołowy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- liść laurowy
- ziele angielskie 4 kulki
- szczypta kuminu
- 1 łyżeczka płaska mąki
- 3 łyżki olejuSposób przygotowania
- 1.
- - Kapustę pokroić dać do garnka wlać troszkę na dnie wody nie dużo Przekroić udka na połówki włożyć udka pomiędzy kapustę gotować - Dodać przyprawy kostki rosołowe w kruszyć gotować do odparowania wody i miękkiego mięsa
- 2.
- - Pokroić szczypior, paprykę w kostkę Na patelni dać 3 łyżki oleju wrzucić cebulę i paprykę dusić aż odparuje woda Dodać do kapusty
- 3.
- - Posiekać koper, pietruszkę, lubczyk i liście seleru Wymieszać z kapustą. Na koniec kapustę posypać cienką warstwą mąki zaraz zamieszać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz