wtorek, 12 sierpnia 2014

Bigosik z świeżej kapusty z udkiem

  • Bardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół

  • Składniki:

    - 1 główka kapusty
    - 2 duże udka
    - 1 czerwona papryka
    - szczypior z 3 cebul
    - pęczek koperku
    - pęczek pietruszki
    - 2 listki seler
    - 2 listki lubczyku
    - 2 kostki rosołowe drobiowa
    - pieprz ziołowy
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - liść laurowy
    - ziele angielskie 4 kulki
    - szczypta kuminu
    - 1 łyżeczka płaska mąki
    - 3 łyżki oleju
    • Sposób przygotowania

      1.
      - Kapustę pokroić dać do garnka wlać troszkę na dnie wody nie dużo Przekroić udka na połówki             włożyć udka pomiędzy kapustę gotować - Dodać przyprawy kostki rosołowe w                                         kruszyć gotować do odparowania wody i miękkiego mięsa
      2.
      - Pokroić szczypior, paprykę w kostkę Na patelni dać 3 łyżki oleju wrzucić cebulę i                                     paprykę dusić aż odparuje woda Dodać do kapusty
      3.
      - Posiekać koper, pietruszkę, lubczyk i liście seleru Wymieszać z kapustą.                                                             Na koniec kapustę posypać cienką warstwą mąki zaraz zamieszać


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz