czwartek, 28 sierpnia 2014

Czekoladowe babeczki Agnieszki

  • Pyszne babeczki które upiekła moja córka Agnieszka z moją niewielką pomocą


  • Składniki:

    - 150 g masła
    - 125 g czekolady (ze skórką pomarańczy 70% kakao )
    - 50 g czekolady białej
    - 300 g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/2 łyżeczki sody
    - 2 łyżki kakao
    - 1 szklanka cukru
    - 1 mały olejek zapachowy butter-vanille albo waniliowy
    - 2 duże jajka
    - 170 ml mleka 

    • Sposób przygotowania:

      1.
      - Czekolady posiekać na małe kawałki - Mąkę wymieszać z proszkiem                                                                      do pieczenia sodą kakao i cukrem - Masło rozpuścić i ostudzić.
      2.
      - Do miski dać jajka wlać mleko wymieszać krótko mikserem - Wlać do suchych                                       składników miksować dolewając masło do połączenia składników - Wsypać posiekane                           czekolady i przemieszać - Masę przełożyć do papilotek piec 190 stopni 20 -25 minut                             sprawdzić patyczkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz