poniedziałek, 1 września 2014

Krupnik jarzynowy

  • fajna pożywna zupka jarzynowa


  • Składniki:

    - 1 por
    - 1 średnia kalarepka
    - 1 marchew
    - 1 garść czerwonej kapusty
    - 3 łyżki kaszy jęczmiennej
    - 2 ziemniaki
    - pęczek zieleniny ( pietruszka seler lubczyk )
    - wywar rosołowy
    -sól pieprz do smaku
    • Sposób przygotowania:

      1.
      - Por pokroić w kawałki Marchew i kalarepkę zetrzeć na dużej tarce Pokroić ziemniaki w kostkę.
               - Warzywa przełożyć do garnka zalać wszystko wywarem rosołowym zagotować.
               -  Kaszę przelać zimną wodą na sitku wrzucić do zupy mieszać od czasu do czasu 
                gotować 30 minut doprawić solą i pieprzem jak to woli można kostkę rosołową .
               -  Na koniec dodać pokrojoną zieleninę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz