- 1.
- ugotowane ziemniaki zmiksować mikserem z 1 łyżką masła i jajkiem zostawić
- do ostygnięcia co jakiś czas przemieszać
2. - jabłka obrać zetrzeć na drobnej tarce dodać dodać 2 łyżki cukru cynamon i odsączamy od
- nadmiaru soku - Śliwki wyjmujemy pestki z jabłek robimy malutkie kulki nadziewamy śliwki
-
3.- Do zimnych ziemniaków dodajemy jajko troszkę solimy dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy
- jak na kluski
4.- Z masy formujemy kulki spłaszczamy dajemy nadzianą śliwkę sklejamy knedle - Wrzucamy
- do wrzątku gotujemy do wypłynięcia knedli na powierzchnię - W rondelku rozpuścić masło lekko
- przysmażyć knedle na talerzu posypać brązowym cukrem cynamonem
polać brązowym masłem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz