- Te mielone są wyjątkowe ponieważ są inne od tradycyjnych Wyczuwa się w nich kawałki ryby a w połączeniu z brokułem smakuje naprawdę ekstra :))
-
Składniki
- 25 dag ryby
- 25 dag brokuła
- 2 jajka
- tarta bułka
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryby
- olej do smażenia Sposób przygotowania
- 1.
- - Rybę osączyć z wody wytrzeć papierowym ręcznikiem pokroić w małą kostkę.
- 2.
- - Do ryby dodać 2 jajka tartą bułkę wymieszać doprawić przyprawą do ryby i pieprzem.
- 3.
- - Brokuły ugotować odcedzić i ostudzić podzielić na mniejsze kawałki dodać do masy rybnej
- wymieszać.
- 4. - W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem jak by było za rzadkie dodać tartą bułką
- 5- Z masy zrobić kotleciki panierować w tartej bułce smażyć na oleju
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz